Ook zin in actie en performance?

 

 

Bap Boumans

trainer-ontwikkelaar-facilitator en coach


Bap is mijn voornaam. Een korte en unieke naam met als voordeel dat je deze makkelijk onthoudt. Begin jaren ’80 studeerde ik bedrijfskunde in Groningen. Ik word gefascineerd door het gedrag van organisaties en de mensen in en rondom die organisaties. Integraal en ketengericht werken zitten me in het bloed. Samen bereik je gewoon meer! Dat begint op de werkvloer, op teamniveau en strekt zich uit tot samenwerking tussen afdelingen, tussen organisaties, met toeleveranciers, klanten en andere stakeholders.


Bap is 59 jaar, geboren te Amsterdam, studeerde bedrijfskunde in Groningen en is vanaf 1991 gevestigd in het gezellige Den Bosch. 
"Bap is een gedreven trainer en adviseur met wie het bijzonder plezierig samenwerken is. Hij stelt de juiste vragen, geeft blijk van politiek bestuurlijke sensitiviteit en boekt resultaten. Hij schuwt niet op een plezierige en integere manier een spiegel voor te houden. Daarnaast is hij op het gebied van integriteit een kundig adviseur."

Emine Özyenici, Chief Information Officer Sociale Verzekeringsbank, Overheidsmanager van het jaar 2018.


Stem

In de interactie gaat het om het wat en het hoe, om de inhoud en hoe hierover gecommuniceerd wordt. De toon maakt de muziek. De toon komt in de non-verbale communicatie tot uitdrukking, onder andere via de stem. "Dat heb je fantastisch gedaan" kun je uitspreken als een compliment, maar bijvoorbeeld ook als een terechtwijzing.

Als trainer, facilitator en  coach heeft stem mijn scherpe aandacht. Maar stem is bovendien op andere wijze een passie van me.  Als poppenspeler geef ik mijn stem aan poppen. Als professioneel voice-over spreek ik in mijn homestudio in voor e-learning, bedrijfsfilms, documentaires, exposities, evenementen en commercials. Geïnteresseerd? Kijk en luister dan op ikbenbap.nl.


Wat vooraf ging

28 jaar werkte ik met succes en plezier in loondienst. Mijn werkgevers: Verstraete Training & Veranderingsbegeleiding, de Bedrijfsvereniging voor de Gezondheidszorg,  de Hogeschool Avans en de Politie.

Bij de Politie werkte ik t.b.v. de korpsleiding als strategisch adviseur. Ik was bovendien betrokken bij het omzetten van de fraai opgeschreven strategische plannen naar de operaties. Ik ondersteunde dat met training, coaching, facilitating en allerhande werksessies. 

Vanuit Avans en bureau Verstraete werkte ik als extern trainer-adviseur voor o.a. de chemische multinational BASF, de internationale veerdienst-maatschappij Stena Line, een ondernemersvereniging, diverse schouwburgen, woningcorporaties, reclassering, verslavingszorg, GGZ, gemeenten en onderwijs. Bij de Bedrijfsvereniging werkte ik als intern trainer-opleider.

Bij Avans kon ik bovendien mijn vernieuwingsdrift kwijt: ik verbond studenten en docenten van technische, sociale en bestuurlijke opleidingen met elkaar. Destijds een unieke prestatie. Het bindmiddel: een simulatie veiligheid en leefbaarheid.


Start en uitbouw

In 2013 heb ik naast mijn werk bij de politie mijn eigen onderneming opgericht. Een grote bank was mijn eerste klant. Het ondernemen beviel zo goed dat ik me eind 2014 volledig vrij heb gemaakt voor mijn eigen bedrijf. Ik heb nieuwe en interessante klanten mogen verwelkomen, zoals Evides Waterbedrijf, Jeugdzorg en de Dienst Justitiële Inrichtingen. Bij laatstgenoemde ben ik als trainer-facilitator vaste toeleverancier mogen worden.

Zomer 2016 is Anita Oosterbaan, trainingsacteur in hart en nieren, mijn bedrijf komen versterken. We vullen elkaar perfect aan en staan beide voor professionaliteit, passie, kwaliteit, ertoe doen en het verschil maken. In no time was Anita al voor meerdere opdrachtgevers aan de slag. Inmiddels hebben we onze handen vol aan mooie opdrachten. Met dank aan onze opdrachtgevers!